هندوپاكستان برای همگرایی بیشتروبرون رفت ازنگرانیها تلاش می كنند
نوشته شده توسط : sasurse

به گزارش ایرنا مقامات دوكشور هند و پاكستان اگرچه دربسیاری از حوزه های امنیتی و مرزی و مبارزه باتروریسم دارای اختلاف نظر بسیاری هستند اما دوكشور همسایه این را دریافته اند كه بدون مذاكره و حل گام به گام مسایل فیمابین روابط دوكشور بیش از هرچیز بغرنج تر خواهد شد و بنابر این هردوكشور درتلاش برای بسط و گسترش مذاكرات درزمینه ها و سطوح مختلف هستند.

هم اكنون هند و پاكستان درهشت حوزه اصلی ازجمله تروریسم، كشمیر، سیاچن، سیركریك و تجارت با یكدیگر در حال مذاكره هستند و مذاكرات اخیر بین قائم مقام های وزارت خارجه دوكشور همزمان با مذاكرات جداگانه چهار روزه مقامات عالیرتبه مرزبانی هند و پاكستان حاكی از عزم دوكشور برای حل مسایل فیمابین است.

دو كشور تاكنون در بخش های تروریسم، تجارت و آب در چهار ماه گذشته مذاكره كرده و گفتگو درباره سیاچن مرتفع ترین نقطه مرزی جهان و سیركریك به ماه جاری واگذار شده كه قرار است دومین دور مذاكرات در اسلام آباد برگزار شود.

دراین حال مقامات دوكشور بربهبود روابط به صورت همه جانبه تاكید كرده اند، هرچند برای رسیدن به نقطه تفاهم دوكشور راه طولانی درپیش دارند.

قائم مقام وزیر امور خارجه پاكستان در پایان مذاكرات دو روزه با همتای هندی خود در دهلی نو ارتباطات دو كشور در سطح مقام های عالیرتبه را در پیشبرد روند صلح میان دو كشور بسیار مفید خواند.

'جلیل عباس جیلانی' پس از پایان مذاكره با 'رانجان ماتهای' همتای هندی خود هنگام ترك هند بار دیگر بر ضرورت همكاری هند و پاكستان بر مبارزه با تروریسم تاكید كرد و افزود: در این مذاكرات ما به درك خوبی از نقطه نظرات یكدیگر رسیدیم و شكی وجود ندارد كه در مسیر درستی حركت می كنیم.

وی از مانموهان سینگ، نخست وزیر هند دعوت كرد كه دیداری از پاكستان داشته باشد.

قائم مقام وزرای خارجه هند و پاكستان بار دیگر در تاریخی كه از مسیرهای دیپلماتیك تعیین می شود در اسلام آباد با یكدیگر دیدار می كنند تا زمینه ملاقات وزرای امور خارجه دو كشور را كه زمان آن در ماه سپتامبر آینده تعیین شده فراهم آورند.

جیلانی دردهلی نو اظهار داشته بود كه برای پیشبرد روند صلح ماموریت دارد و به دنبال گفت و گویی بسیار سازنده با همتای هندی خود است.

قائم مقام وزیرامورخارجه پاكستان در این باره گفت: من حامل پیام دوستی، صلح و موفقیت مردم پاكستان برای مردم و رهبران هند هستم.

دربیانیه مشترك نشست دو روزه قائم مقامهای وزارتخانه های امور خارجه هند و پاكستان در دهلی نو نیز آمده است كه این گفت و گوها در جوی دوستانه و سازنده برگزار شد و دو طرف در طول آنها در مورد موضوعات مربوط به به جامو و كشمیر و برقراری صلح و امنیت بین هند و پاكستان تبادل نظر و بر ضرورت انجام اقدامات لازم در جهت تقویت هرچه بیشتر اعتماد و تفاهم بین این دو كشور تاكید كردند.

در بخشی از این بیانیه آمده است قائم مقام های وزارتخانه های امور خارجه هند و پاكستان شیوه اجرای طرح های لازم را برای تقویت اعتماد بین این دو كشور در زمینه های هسته ای و غیرهسته ای بررسی كرده و تصمیم گرفتند كه گروههای تخصصصی هندوپاكستان نشست های جداگانه ای را برای تبادل نظر در مورد اقدامات جاری و ارائه پیشنهادهای جدید برای تقویت اعتماد متقابل در این زمینه ها تشكیل دهند.

قائم مقامهای وزارتخانه های امور خارجه هند و پاكستان تروریسم را به عنوان یك خطر مستمر برای صلح و امنیت توصیف و تعهد این دو كشور را برای تلاش جدی و موثر در جهت محو اشكال مختلف تروریسم تكرار كردند.

طرفین بر اهمیت ترویج تماس بین مردم هند و پاكستان و تبادل نظر دوستانه در تقویت اعتماد و تفاهم بین دو كشور تاكید كرده و گفتند كه متن یك قرارداد دوجانبه جدید روادید از قبل نهایی شده است و تصمیم گرفتند كه در جهت اجرای هر چه فوری آن اقدام كنند.

قائم مقامهای وزارت خارجه هند و پاكستان مجددا در اسلام آباد به منظور تعیین دستور كار دیدار وزرای امور خارجه هند و پاكستان در سپتامبر (شهریور) امسال دیدار و گفت و گو خواهند كرد.

همچنین همزمان با برگزاری گفت وگوهای سیاسی یك هیات عالیرتبه مرزی پاكستان نیز به صورت جداگانه دردهلی نو با همتایان هندی خود مذاكرات چهار روزه ای را بر سر مسایل مرزی بین دوكشور كه ازعمده اختلافات دوكشور همسایه است انجام دادند وبنابر تحلیل ها این مذاكرات نیز روندی مثبت داشته است.

هند و پاكستان در پایان مذاكرات چهار روزه مرزی توافق كردند كه مرزبانان دو كشور از شلیك گلوله در مرز بین المللی جامو و كشمیر خودداری كنند و قول دادند كه همه تدابیر لازم را برای اجرای این تعهد بكار می بندند.

ˈیو.كی. بانسالˈ رییس كل نیروهای امنیت مرزی و ژنرال ˈرضوان اخترˈ همتای پاكستانی وی در كنفرانس مطبوعاتی مشتركی كه در پایان گفتگوهای چهار روزه مرزی هند و پاكستان در دهلی نو صورت گرفت تاكید كردند: نیروهای دو كشور برای تضمین اینكه چنین خشونت هایی به هیچ عنوان بكار گرفته نمی شود تلاش می كنند.

ژنرال اختر در این باره گفت: ما مساله آتش گشودن در مرزها را بطور جزئی مورد مذاكره قرار دادیم و باید مكانیزم خود را بهبود ببخشیم و اطمینان حاصل كنیم مواردی كه در دهلی نو مورد مذاكره قرار گرفت به همه نیروهای مرزی گفته شده تا این گفتگوها به نتیجه برسد.

رییس نیروهای امنیت مرزی هند نیز ضمن تایید صحبت های همتای پاكستانی خود و تاكید بر اینكه اعتمادسازی متقابل در مرزها به اجرای این موضوع بستگی دارد، اظهار داشت: برای تضمین این موضوع از هیچ تلاشی فروگذار نمی شود. ما روش های ویژه ای برای پرچم، ملاقاتها و گفتگوهای مرزی داریم كه برای كنترل این اتفاقات از آنها استفاده می كنیم.

رییس كل نیروهای مرزی پاكستان در پاسخ پرسشی درباره پول های تقلبی هند كه از طریق مرزها وارد می شود، چنین ادعایی را رد كرد و افزود: اسلام آباد چنین اقداماتی انجام نمی دهد و گفتن این حرف درست نیست. پول های تقلبی هرجای دنیا، حتی در هند می تواند چاپ و منتشر شود و تنها مساله این است كه بیشترین مصرف پول های تقلبی هند در هند است.

در این مذاكرات، دو طرف بر همكاری درباره موضوعاتی از جمله مبارزه با قاچاق كالا در مرز و مواد مخدر نیز توافق كردند.

اختر در این باره گفت: مكانیزم هایی در نیروهای مرزی هر دو كشور وجود دارد كه اگر بطور صحیح به اجرا درآید، این قاچاقچیان یا هیچ فرد دیگری نمی تواند از مرزهای نفوذپذیر سوء استفاده كند.

رییس نیروهای امنیت مرزی پاكستان ضمن اعلام همكاری نیروهای تحت فرماندهی خود با نیروهای امنیت مرزی هند، گفت: در صورت وجود این همكاری، ما اطمینان پیدا می كنیم كه هیچ نفوذ مرزی وجود ندارد.

وی افزود: به این دلیل كه دروازه ها و حصارها در خاك هند هستند كنترل در انتهای مرز هند بیشتر است، با این حال باید دید كه دوطرف چه تمهیداتی می توانند برای موثرتر شدن كنترل مرزی اتخاذ كنند.

در این دیدار، همچنین روسای نیروهای مرزی دو كشور توافق كردند كه دیدگاه های انسان دوستانه ای درباره متجاوزان مرزی قایل شوند.

دو طرف، مذاكرات مرزی هند و پاكستان را دوستانه و مفید خواندند و اظهار امیدواری كردند كه این مذاكرات آغاز روند جدید و موثرتری از حفاظت از مرزها باشد.

به هرحال آنچه مشهود است اینكه دوكشور همسایه به رغم فراز و فرودهای بسیار در روابط سیاسی، اقتصادی و امنیتی به این نتیجه رسیده اند كه تنها مذاكرات بین دوكشور و بدون درنظر گرفتن برخی مداخلات خارجی و عوامل تاثیرگذار منفی برروابط دوكشور می تواند به عادی شدن روابط دوكشور همسایه كمك كند هرچند راه درازی در پیش روی دو كشور قرار دارد.

گزارش از كورش باقی

اساق ** 589**1565





:: برچسب‌ها: فرانسه ,
:: بازدید از این مطلب : 219
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 17 تير 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: