نوشته شده توسط : sasurse

معترضان شورای نظامی حاکم را به "کودتا" متهم می‌کنند

شورای نظامی حاکم بر مصر با صدور بیانیه ای نسبت به "شورش علیه نظام" هشدار داد و اعلام کرد که اقدام نامزدهای ریاست جمهوری در خبر دادن از نتیجه انتخابات و پیروز قلمداد کردن خود، کاری توجیه ناپذیر است.

این شورا نسبت به هر اقدامی که ثبات و امنیت مصر را بر هم بزند هشدار داده است. به نظر می‌رسد که این پیامی برای معترضان است.

صدور بیانیه شورای نظامی در حالی است که هزاران معترض مصری پس از نماز جمعه در میدان التحریر تجمع کرده‌اند.

این تجمع به دعوت گروه‌های اسلام‌گرای اخوان‌المسلمین و حزب نور، که گرایش سلفی دارد، و همچنین گروه‌های جوان انقلابی صورت می‌پذیرد.

الجزیره می‌نویسد که تجمع‌کنندگان شعار "مرگ بر حکومت نظامیان" سر داده‌اند.

البته به گزارش الاهرام برخی گروه‌های انقلابی با اعتراض به آنچه "بهره‌گیری از انقلاب در جنگ‌های انتخاباتی" نامیده‌اند از شرکت در تجمعات اعتراضی خودداری کرده‌اند.

معترضان با در اختیار گرفتن اختیارات گسترده قانونگذاری و اجرایی از سوی شورای عالی نظامی مخالفند و خواهان انتقال قدرت از نظامیان به رییس‌جمهور منتخب هستند.

آنان شورای نظامی حاکم را به "کودتا" و تلاش برای "قبضه قدرت" متهم می‌کنند.

پس از پایان رای‌گیری در روز یکشنبه گذشته، شورای نظامی حاکم با انتشار بیانیه‌ای خود را صاحب اختیاراتی وسیع اعلام کرد و گفت که رییس‌جمهور نیز با ادای سوگند در برابر این شورا به قدر خواهید رسید.

ستاد انتخاباتی محمد مرسی، نامزد اخوان المسلمین او را بر مبنای آماری که از سوی برگزارکنندگان انتخابات در اختیار این ستاد قرار گرفته بود او را رییس‌جمهور آینده مصر اعلام کرد. کمی بعد نیز ستاد انتخاباتی احمد شفیق، نامزد رقیب و از مقامات رژیم پیشین، او را برنده انتخابات دانست.

اعلام رسمی نتیجه انتخابات به تعویق افتاده و فضای سیاسی مصر ملتهب است.



:: برچسب‌ها: پرندگان , سیاه و سفید , سنگ ,
:: بازدید از این مطلب : 405
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 3 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sasurse

به گزارش ایرنا از بیروت، 'میشل سلیمان' رییس جمهوری لبنان چندی پیش در مصاحبه ای با روزنامه لبنانی السفیر از اعتماد دولت بیروت به اظهارات رهبر ایران درباره خودداری ایران از تلاش ایران برای دست یابی به سلاح هسته ای خبر داد و گفت: لبنان به اظهارات رهبر ایران درباره تلاش نكردن جمهوری اسلامی برای دست یابی به سلاح هسته ای اعتماد دارد.

'عدنان منصور' وزیر امور خارجه لبنان هم با اشاره به اینكه 'تا هنگامی كه فعالیت های هسته ای ایران در راستای مقاصد صلح آمیز باشد، لبنان از این فعالیت‌ها حمایت می كند.'، گفت: از آنجا كه برنامه های هسته ای ایران، صلح آمیز است، ما مخالف پیشرفت تكنولوژی هسته ای در ایران نیستیم؛ سازمان آژانس بین المللی انرژی هسته ای نیز بارها اعلام كرده است كه فعالیت های هسته ای ایران را تحت كنترل دارد و ایران تاكنون به كلیه معاهدات هسته ای بین المللی احترام گذاشته است.

حال باید دید كه آیا مردم كشور هم افكار رییس جمهور و وزیر خارجه كشورشان را تایید می كنند یا خیر؟ لذا خبرنگار ایرنا طی گفتگو با تعدادی از پزشكان، وكلا، مهندسان، اصحاب رسانه، مردم عادی و صنعتگران در بیروت نظر آنها را در این خصوص جویا شد.

'حیدر مشلب' كه یك پزشك جراح لبنانی است، ایران را كشوری بزرگ و وزین در امور سیاسی جهان می داند و می گوید: ایران تمام جهان را با توسعه و پیشرفت علمی و تكنولوژیك مبهوت خود كرده و دانش هسته ای ایران گل سر سبد این امور است.

وی افزود: زمانی كه انقلاب ایران پیروز شد و ملت این كشور نظام جمهوری اسلامی را برای خود برگزید، سوالات مختلفی به ذهن متبادر می شد كه آیا این نظام نوپا می تواند بر روی پاهای خود در این دنیای پر آشوب بایستد؟ چه راه حل هایی به منظور مقابله با مشكلات و چالش های پیش رو ارایه خواهد داد؟

مشلب با اشاره به اینكه در آن زمان قلب دوستان ایران برای این كشور می تپید، افزود: دشمنان گمان می بردند كه ایران نخواهد توانست راه خود را ادامه دهد و به سرعت كارش به شكست می انجامد و توان رهبرانش در حمل پرچم تشیع از میان خواهد رفت.

این جراح متخصص با تاكید بر اینكه تمام گروه ها، مذاهب، طوایف و احزاب در جهان به این باور رسیده اند كه ایران قدرتی منطقه ای و كشوری بزرگ است، افزود: حق دستیابی به انرژی هسته ای، برای این كشور كه تمامی عناصر قدرت و وسایل پیشرفت را به دست آورده، محفوظ است.

وی با تاكید بر اینكه ایران همواره پشتوانه حقیقی ملت فلسطین، مقاومت اسلامی در لبنان و تمامی ملت های مستضعف بوده است، افزود: این امر سبب شده است كه تمامی نظرها به جمهوری اسلامی جلب شود، بویژه نظر دشمنانی كه سعی در فتنه انگیزی دارند.

مشلب ادامه داد: دشمنان سعی دارند كه ایران را به عنوان تهدیدی برای دیگر كشورها جلوه دهند و اینگونه بنمایانند كه اسراییل دوست همه و ایران مهم ترین دشمن كشورهاست.

'محمد بدران' نیز كه دكترای دامپزشكی اش را از یكی از دانشگاه های ایران گرفته است در این خصوص می گوید: ایران بوسیله این پیشرفت های علمی و هسته ای می خواهد به جهان اعلام كند كه محال است كه به گذشته بازگردد و این پیام را با پشتوانه قدرت و صلابت ملت خود اعلام می دارد.

وی با طرح این سوال كه چرا در حالی كه به رژیم صهیونیستی اجازه داده می شود كه بزرگترین زرادخانه هسته ای، میكروبی، فسفری، شیمیایی و غیره را در منطقه داشته باشد، می خواهند ایران را از داشتن انرژی صلح آمیز هسته ای محروم كنند؟ افزود: باید جهان بفهمد كه ایران استوار ایستاده است و ضعیف نیست و امكان ندارد كه به هیچ كس باج دهد.

'محمد الزعتری' یكی از روزنامه نگاران شهر صیدا با تاكید بر اینكه هر كس مقابل افزون خواهی های آمریكا و جنایات صهیونیست ها بایستد هدف فشارها و تهدیدهای آنها قرار خواهد گرفت، افزود: افتخار ایران این است كه با انواع مخالفت ها در راستای رسیدن به توان صلح آمیز هسته ای مواجه شده است.

وی با تاكید بر اینكه هیچ كس در این كره خاكی جرات ندارد كه به رژیم صهیونیستی كه انواع مختلف سلاح های كشتار جمعی از جمله بمب هسته ای دارد، چیزی بگوید، افزود: این سیاست یك بام و دو هوایی كه جامعه جهانی بر اساس آن اسراییل را ما فوق قانون قرار داده است، باید به چالش كشیده شود.

زعتری با طرح این سوال كه گناه ایران چیست كه می خواهد به انرژی صلح آمیز هسته ای دست پیدا كند؟ ادامه داد: این در حالی است كه اسراییل صدها كلاهك هسته ای دارد و با حمایت آمریكا به بازرسان آژانس بین المللی انرژی هسته ای اجازه نمی دهد كه از تاسیسات هسته ای اش كه عمدتا كاربرد نظامی دارد، بازرسی به عمل آورند.

'حسین حرقوص' نیز كه از كارشناسان برجسته علوم فنی و مهندسی در لبنان است می گوید: جمهوری اسلامی توانسته است كه با وجود تمامی تهدیدها، فشارها و تحریم ها، معادله های بین المللی را تغییر دهد و به بازیگری مهم در سطح منطقه و جهان تبدیل شود.

وی افزود: بدون هیچ شكی رسیدن به این مرحله حق ایران است و ایرانی ها زمانی به این مهم دست یافته اند كه كشورهای عربی در خوابی عمیق فرورفته بودند و این امر نشان دهنده هوشیاری، توانایی و سرزندگی ملت ایران است.

'سمیح حیدر' از وكلای دادگستری در بیروت در این باره می گوید: هر دستاورد علمی فرصتی مهم در راستای پیشرفت كلی هر كشور است و جهان عرب و اسلام نمی تواند كه عقب ماندگی خود را بدون علم و تكنولوژی جدید كنار بزند.

وی موفقیت های علمی ایران را مساله ای مهم دانست و افزود: برای ایران آرزوی موفقیت در تكمیل و ادامه پیشرفت در موضوع انرژی هسته ای دارم، چرا كه جهان اسلام به انرژی های جایگزین در دهه های آینده نیازمند است.

حیدر تحریم های موجود علیه ایران را كه توسط كشورهای غربی وضع شده اند، بی دلیل خواند و گفت: مقامات ایرانی با این تحریم ها به آسانی برخورد می كنند تا بتوانند اهداف خود را بویژه در امور هسته ای و انقلاب تكنولوژیك، جامه عمل بپوشانند.

وی فشارها و واكنش های بین المللی علیه ایران را نشانه ترس كشورهای غربی و رژیم صهیونیستی از پیشرفت ایران در زمنیه های علمی دانست و گفت: اگر ایران سیاست های آمریكا را تایید می كرد، دیگر خبری از این فشارها نبود.

خاورم*2024**1030 **1446



:: برچسب‌ها: اروپا ,
:: بازدید از این مطلب : 347
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 3 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sasurse

تحولات سوریه بار دیگر به عنوان یكی از مهمترین رخدادهای خبری جهان در كانون توجهات مقام های سیاسی و نشست های مختلف سازمان ملل اعم ازعلنی و غیر علنی قرار داشت.

مذاكرات مسكو هم دیگر بار به محل راست آزمایی برای طرفین گفت وگوها تبدیل شد تا افكار عمومی جهان و كارشناسان متوجه شوند كه كفه صداقت و جدیت كدام طرف برای حل اختلاف نظرهای باقی مانده سنگین تر است.

اتخاذ مواضع و گفتمان صریح و جدی هیات مذاكره كننده ایرانی در كنار بی برنامگی و عقب نشینی ضمنی طرف های غربی برای توافق نهایی بازتاب گسترده ای درمیان محافل دیپلماتیك و كارشناسان سازمان ملل به همراه داشت.

بعد از مذاكرات مسكو 'بان كی مون' دبیركل سازمان ملل ضمن اظهار تاسف به خاطر نرسیدن به توافق نهایی، از طرفین خواست برای رسیدن به یك راه نهایی با انعطاف پذیری بیشتری مذاكرات دیپلماتیك را پیگیری كنند.

كشتارغیرنظامیان در نیجریه توسط گروه های تكفیری، استقبال بان كی مون از برگزاری گفت وگوهای ملی در لبنان، خشونت ها در سریلانكا و ادامه درگیری ها میان سودان و سودان جنوبی محورهای مهم دیگر رایزنی ها در این نهاد بین المللی درهفته گذشته بود.

دوشنبه 29 خرداد در نخستین روز شروع بكار سازمان ملل درهفته گذشته شورای امنیت با استماع گزارش ژنرال 'ته داسه ورده تسفای' فرمانده نیروهای امنیتی منطقه ابیه سودان، ماموریت صلحبانان اتحادیه آفریقا را مورد بررسی مجدد قرار داد.

'ناوی پیلای' كمیسر عالی سازمان ملل در حقوق بشر درباره جنایت علیه بشریت و احتمال وقوع جرائم جنگی در سوریه هشدار داد و از جامعه جهانی خواست به اختلاف ها برای توقف خشونت و نقض حقوق بشر در سوریه پایان دهند.

سه شنبه 30 خرداد، شورای امنیت سازمان ملل با توجه به كاهش خشونت ها در مرزهای سودان و سودان جنوبی، مقام های دو طرف را به مذاكرات بیشتر برای حل اختلافات فرا خواند.

شورای امنیت سازمان ملل عصر سه شنبه بار دیگر در خصوص تحولات سوریه تشكیل جلسه داد و 'رابرت مود' فرمانده ناظران سازمان ملل در سوریه و 'هروه لادسوس' معاون سازمان ملل در امور صلحبانی آخرین گزارش ها درباره بحران این كشور را به اعضای شورای امنیت ارائه كردند.

مود در این نشست ضمن انتقاد از عدم همكاری گروه های مخالف دولت سوریه برای ایجاد امنیت ناظران بین المللی تاكید كرد، تنها دولت 'بشار اسد' با این طرح همكاری كرده است.

وی گفت: در چندین مورد افراد ناشناس به سمت ناظران سازمان ملل شلیك كرده اند.

'هروه لادسوس' هم با تاكید مجدد بر اجرای طرح شش ماده ای 'كوفی عنان' برای آتش بس در سوریه، گفت هیچ طرح دیگری برای جایگزینی طرح عنان وجود ندارد.

'لی بائودانگ' نماینده دائمی چین و رئیس دوره ای شورای امنیت نیز بر حمایت كامل اعضای این شورا از طرح عنان تاكید كرد.

'بشار جعفری' سفیر ونماینده دائم سوریه در سازمان ملل تروریست ها واعضای القاعده را گروه سومی دانست كه از سوی كشورهای عرب منطقه به منظور تشدید بحران سوریه به برخی از نقاط این كشوراعزام می شوند.

وی تعلیق فعالیت های ناظران سازمان ملل را تلاش گروهی از كشورهای شورای امنیت برای اعزام نیروهای بیشتر و تشدید بحران و در نهایت استفاده از بند هفتم منشور سازمان ملل دانست كه هدف آن تغییر حكومت در سوریه است.

چهار شنبه 31 خرداد، سازمان ملل در روز بزرگداشت پناهندگان از 42 میلیون پناهنده در سراسر جهان یاد كرد كه ناگزیر از ترك خانه و كاشانه خود شده اند.

بر اساس مفاد گزارش كمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در سال گذشته بیش از 800هزار نفر پناهنده از مرزها گذشته و به كشورهای دیگر پناهنده شده اند.

در این روز همچنین دبیركل سازمان ملل طی بیانیه ای از سرگیری مذاكرات بین رهبران سیاسی لبنان را ستود.

پنجشنبه 1 تیر ماه، دبیركل سازمان ملل پس ازملاقات با 'محمود احمدی نژاد' رییس جمهوری اسلامی ایران در حاشیه اجلاش گروه 20 در شهر ریو برزیل، با صدور بیانیه ای

از اعضای گروه 1+5 و تهران خواست برای حل اختلاف نظرها در خصوص برنامه های صلح امیز هسته ای ایران، انعطاف بیشتری از خود نشان دهند.

در این روز دفتر هماهنگی امور انسان دوستانه سازمان ملل اعلام كرد برای 80 هزار نفر از اوارگان درگیری های اخیر درمیانمار غذا تامین كرده است.

جمعه 2 تیر ماه، 'كوفی عنان' و 'رابرت مود' صبح جمعه در ژنو گزارشی از اوضاع سوریه ارائه دادند. عنان از كشورهای با نفوذ در طرفین درگیری سوریه خواست برای برقراری آتش بس در این كشور طرف های درگیر را تحت فشار قرار دهند.

عنان هرچند در مصاحبه خود بر نقش موثر ایران برای حل بحران سوریه تاكید كرد، اما با چرخش مواضع خود اعلام كرد شورای امنیت می تواند به طرح های جایگزین فكر كرده و حتی اجرای طرح منطقه پرواز ممنوع را نیز منتفی ندانست.

در این روز دفتر كمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل اعلام كرد تاكنون یك صد نفر در نیجریه در حمله گروه تندرو 'بوكوحرام' به كلیساها كشته شده اند.

اروپام 1908**1368**



:: برچسب‌ها: فوتبال , لندن ,
:: بازدید از این مطلب : 345
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 3 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sasurse

به گزارش ایرنا از بیروت، دولت لیبی در زمان قذافی مدعی شده بود، امام صدر و همراهانش روز۳۱ اوت با هواپیمای خطوط هوایی ایتالیا، لیبی را به مقصد رم ترك گفته‌اند و بنابراین موضوع به آن‌ها ربطی ندارد.

به همین منظور و با ایجاد صحنه ای ساختگی، دو نفر از وابستگان به خود را با انجام گریم شبیه امام موسی صدر درست كرده و همراه با چمدان وی به هتلی كه در رم رزرو شده بود، فرستادند.

اما مصطفی عبدالجلیل بامداد شنبه در گفتگویی تلویزیونی اعلام كرد: فردی كه قذافی مدعی خروج وی از لیبی بوده، فردی مشابه امام موسی بوده و نه خود ایشان؛ جدا از اینكه ما لباس های امام موسی را هم اخیرا در لیبی پیدا كردیم.

وی افزود: ما همچنین قبر دسته جمعی را پیدا كردیم كه معتقدیم جنازه امام موسی صدر هم بین اجساد پیدا شده بوده اما دولت لبنان خواستار بررسی دی ان ای این جنازه با استفاده از آخرین تكنولوژی روز در بیروت شد و پس از گذشت 3 ماه هنوز جوابی به ما نداده است.

عبدالجلیل در پایان به طور تلویحی به علت شهادت احتمالی امام موسی صدر اشاره كرد و گفت:آخرین گفتگوی میان وی و معمر قذافی چندان دوستانه نبوده چراكه قذافی تغییر در برخی مفاهیم اسلامی را از ایشان درخواست كرده بود.

چندی پیش خبری در روزنامه لبنانی اللواء منتشر شد كه نوشته بود كه امام موسی صدر تا 20 سال پس از ربوده شدن زنده بوده و در شرایطی سخت در سلولی در زیر اتاق رئیس زندان مركزی طرابلس نگهداری می شده است.

براساس ادعای منبع اللواء كه فردی از شورای انتقالی لیبی ذكر شده است، امام صدر در سال 1998 بر اثر بیماری ناشی از شرایط زندان، درگذشته است.

به دنبال سقوط نظام معمر قذافی رییس جمهور مخلوع و معدوم لیبی، تلاش ها درخصوص تعیین سرنوشت نهایی امام موسی صدر به اوج خود رسیده است؛ پیگیری هایی كه بیشتر از شهادت مظلومانه این چهره سیاسی شیعی حكایت دارد.

بسیاری از تحلیلگران سیاسی بر این باورند كه اگر ایشان تاكنون زنده و در زندانهای قذافی بود، قطعا تاكنون محل اختفای او كشف شده و آزاد می شد و یا حداقل از سرنوشت او خبری به دست می آمد.

امام موسی صدر رییس مجلس اعلای شیعیان لبنان درسال 1978میلادی طی سفر به لیبی همراه با شیخ 'محمد یعقوب' و 'عباس بدرالدین'( خبرنگار) توسط دولت لیبی ربوده شده و به رغم تلاش های دولت لبنان در شناسایی سرنوشت امام موسی صدر و همراهانش، تاكنون هیچ خبری از سرنوشت آنها به دست نیامده است.

خاور**1030



:: برچسب‌ها: طبیعت , عکس , پرندگان ,
:: بازدید از این مطلب : 345
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 3 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sasurse

اندرو ساریس، منتقد فیلم برجسته آمریکایی و از بنیان گذاران نظریه مولف در سینما، در سن ۸۳ سالگی درگذشت.

ساریس در طول بیش از نیم قرن فعالیت خود در حوزه نقد فیلم و نظریه پردازی سینما، با نقدها و دیدگاه های غیرمتعارف اش درباره فیلم ها، وزن و اعتبار دیگری به نقد فیلم بخشید و آن را به سطح یک اثر هنری ارتقا داد.

ساریس در سال ۱۹۲۸ در بروکلین نیویورک در یک خانواده مهاجر یونانی زاده شد. میراث ساریس در نقد فیلم و ادبیات سینمایی، اندک نیست. او نزدیک به نیم قرن، به صورت هفتگی برای نشریاتی چون ویلج وویس و نیویورک آبزرور نوشت. مدرس تحلیل فیلم و تاریخ سینما در دانشگاه های کلمبیا، ییل و نیویورک یونیورسیتی بود و انجمن ملی منتقدان فیلم آمریکا را پایه گذاری کرد.

اندرو ساریس، نگره مولف (نظریه کارگردان به عنوان مولف فیلم) را با الهام از نوشته ها و افکار نویسندگان مجله فرانسوی کایه دو سینما دنبال کرد و به فضای نقد فیلم آمریکا کشاند. نگره ای که پیروان ومخالفان بسیاری در جهان پیدا کرد. ساریس در دفاع از نگره مولف گفته است: "فکر می کنم ما نسلی از منتقدان که با هم پرورش یافته ایم، یعنی منتقدان کایه دوسینما و هواداران نگره مولف؛ سینمای جدید را کشف کرده ایم . ما از گذشته ها چیزی استخراج کردیم که به دست فراموشی سپرده شده بود."

مارتین اسکورسیزی درباره ساریس گفته است: "ما با ترس فکر می کردیم که تنها سینمای اروپا اهمیت دارد. اما ساریس به ما نشان داد که هنر در اطراف ماست و این که سنت سینمایی ما هم حرف هایی برای ارائه کردن دارد. او راهنمای ما برای سینمای جهان بود."

کتاب "یادداشت هایی بر نظریه مولف" نوشته ساریس که در سال ۱۹۶۲ منتشر شد، تاثیر عمیقی بر فضای نقد فیلم آمریکا گذاشت و توجه آنها را به سینماگران مولف آمریکایی و فیلمسازان موج نوی فرانسوی جلب کرد.

اگرچه توجه عمده ساریس به سینمای آمریکا و سینماگران مولف آن (به زعم او) بود اما او در عین حال به سینمای اروپا به ویژه سینمای فرانسه و آثار سینماگران موج نو از جمله ژان لوک گدار، فرانسوا تروفو و کلود شابرول نیز توجه خاصی داشت و در لیست فیلم های برتر او در فاصله سال های دهه های پنجاه تا شصت، می توان نام فیلم هایی چون توت فرنگی های وحشی (اینگمار برگمان)، ۴۰۰ ضربه (فرانسوا تروفو)، آستانه زندگی (برگمن)، پسرعموها (کلود شابرول)، شعبده باز (برگمان)، هیروشیما عشق من و شب و مه (آلن رنه)، درسی درباره عشق (برگمان)، ماجرا (آنتونیونی)، چشمه باکره (برگمان)، از نفس افتاده (ژن لوک گدار)، زازی (لویی مال)، به پبانیست شلیک کنید (تروفو)، معشوق سوم (کلود شابرول)، تحقیر (گدار)، یک زن یک زن است (گدار)، آگراندیسمان (آنتونیونی)، زن متاهل و دسته جدا افتاده ها (گدار)، پرسونا (برگمان)، عروس سیاهپوش (تروفو) و پیرو خله (گدار)، را مشاهده کرد. این موضوع نشان می دهد که برخلاف آنچه که درباره ساریس گفته شده است، سینمای هنری اروپا و آثار سینماگران شاخص آن همیشه برای او اهمیت داشته است.

نام اندرو ساریس با نقدی که بر فیلم "روانی" هیچکاک نوشت و در مجله ویلج وویس منتشر شد، بر سر زبان ها افتاد.

ساریس درباره هیچکاک نوشت: "در حال حاضر هیچکاک شجاع ترین فیلمساز آوانگارد آمریکایی است... "روانی"؛ تفسیر نمادین غنی ای درباره دنیای مدرن بود که همانند یک باتلاق عمومی، همه احساسات و شور انسانی را در خود فرو می کشید."

نقد ساریس بر فیلم هیچکاک، در فضای آن زمان سینمای آمریکا تکان دهنده بود و نه تنها سینماگران آوانگارد را غافلگیر کرد بلکه عامه سینمارو را هم که از هیچکاک چیزی جز سرگرمی انتظار نداشت و فیلم "روانی" در نظرش جز یک فیلم ترسناک جنایی نبود، مبهوت کرد. این گونه بود که ساریس به منتقد دائمی و هفتگی مجله ویلج وویس تبدیل شد و در آنجا به اشاعه دیدگاه هایش درباره جایگاه کارگردان در سینما به عنوان مولف یک فیلم و زیبایی شناسی فرم سینمایی پرداخت.

ساریس:

"انتقاد من از نشانه شناسان عمدتا حول این محور دور می زند که شیوه ها و ابزاری که آنها تا به اینجا به کار گرفته اند آنقدر انعطاف پذیر نبوده است که جنبه های مختلف سینما را تحت پوشش قرار دهد"

ساریس در سی سالگی نقدی بر فیلم "مهر هفتم" برگمان نوشت که در مجله "فیلم کالچر" منتشر شد، کارگردانی که همیشه رابطه اش با او توام با عشق و نفرت بود. ساریس در آغاز شیفته برگمان و آثار او بود اما بعد به یکی از مخالفان او تبدیل شد و در ویلج وویس نقدی بر علیه فیلم "سکوت" برگمان نوشت. وی در گفتگو با مجله سینه است در سال ۱۹۷۷ درباره رویکرد انتقادی اش به آثار برگمان گفت: " برگمان نمونه آدمی است که فطری نیست. او فاقد شور و جنبش ذاتی ای است که اغلب کارگردانان از آن بهره مندند اما در او جوهر فیلمسازی وجود دارد. به عقیده من او از معدود آدم های بالغی است که دست به فیلمسازی زده اند. تنه آثار او تنومند است و او به خاطر این آثار ارج و قرب خاصی دارد."

پانتئون سینما

کتاب دیگر اندرو ساریس با عنوان سینمای آمریکا: کارگردان ها و کارگردانی ها (۱۹۲۹-۱۹۶۸) که با لحنی ستایش آمیز درباره فیلم های سینماگرانی چون اورسون ولز، هاوارد هاوکز، آلفرد هیچکاک و جان فورد نوشته شده بود، در سال ۱۹۶۸منتشر شد.

در این کتاب او به طبقه بندی کارگردان های سینمای جهان پرداخت و نام ۱۴ کارگردان مطرح سینمای آمریکا و اروپا را در لیستی که آن را پانتئون نامید، قرار داد. لیستی که شامل سینماگرانی چون رابرت فلاهرتی، جان فورد، گریفیث، باستر کیتون، اورسون ولز، هاوارد هاوکز، فریتز لانگ، مورنائو، ارنتست لوبیچ، ماکس افولس، چارلی چاپلین، آلفرد هیچکاک، ژان رنوار و جوزف فون اشترنبرگ بود و خیلی از سینماگران مهم آمریکا و اروپا از جمله بیلی وایلدر و برگمن را نادیده گرفته بود.

ساریس بعدها در افکار خود تجدید نظر کرد و نام فیلمسازان دیگری را که پیش تر نادیده گرفته بود یا آنها را لایق قرار گرفتن در پانتئون سینمایی خود نمی دانست، در دو مرحله وارد لیست خود کرد که از میان آنها باید به استانلی کوبریک، دیوید لین و بیلی وایلدر اشاره کرد.

وی که ارزش های سینمای بیلی وایلدر را قبلا انکار کرده بود، در کتاب بعدی خود که در سال ۱۹۹۸ با عنوان "تو هنوز چیزی نشنیده ای: سینمای ناطق آمریکا، تاریخ و حافظه (۱۹۲۷-۱۹۴۹) منتشر شد، در قضاوتش در مورد بیلی وایلدر تجدید نظر کرد و به خاطر آنچه که قبلا درباره او گفته بود، عذرخواهی کرد.

نگره مولف و اختلاف با پالین کیل

ساریس با رویکرد متفاوتی به سینما نگاه می کرد و نگاهش با اغلب منتقدان نسل اش فرق داشت. او در نوشته هایش توجه زیادی به فرم فیلم و زیبایی شناسی آن نشان می داد و از این زاویه مورد انتقاد بود. در پاسخ به انتقادهایی که در این مورد از او شده، گفته است:" بسیاری از ما تا مدت های زیادی بر این باور بودیم که منتقدان انسان گرا و کسانی چون بازلی کراتر و زیگفرید کراکوئر به اندازه کافی درباره محتوا و اندیشه های اجتماعی بحث کرده اند، آن قدر که فرم فیلم مهجور مانده است و ما موظفیم این غفلت را جبران کنیم. البته شاید ما در این شور و هیجانی که نشان دادیم کمی زیاده روی کردیم و حرف های نامربوطی مثلا در مورد نماهای تراکینگ زدیم."

پالین کیل منتقد زن مشهور آمریکایی که کوئینتین تارانتینو او را " پیرزن وحشی" خوانده است، از مخالفان اصلی دیدگاه ها و نقدهای ساریس به ویژه نگره مولف او بود و مجادلات آنها در مورد نگره مولف و سینماگران مولف در ولیج وویس و نیویورکر، مدت ها ادامه داشت.

پالین کیل در مقاله خود با عنوان "دایره ها و میدان ها: لذت ها و ساریس"، که در سال ۱۹۶۳ در مجله "فیلم کوارترلی" منتشر شد، به نوشته ساریس درباره تئوری مولف حمله کرد و نوشت که آیا ساریس و منتقدان همفکر او می خواهند آشغال را به عنوان هنر به ما معرفی کنند؟

ساریس، بعدها در مورد نگاه انتقادی پالین کیل به دیدگاه های او نوشت: "در سال ۱۹۶۲ که من مقاله نگره مولف خود را نوشتم او (پالین کیل)، در مقام دفاع از پایگاه های تثبیت شده فرهنگی به هواداران این نگره، به خاطر حمایت ایشان از فیلم های آشغال حمله کرد ولی خود او هم این روزها در فکر حمایت از این آشغال ها و ارائه توجیه در دفاع از آنهاست و من دارم به نوعی به آنها حمله می کنم در نتیجه معتقدم که اختلاف ما منشا ایدئولوژیک ندارد و از لحاظی بیشتر مربوط به رقابتی است که بین من و او وجود دارد."

وی در گفتگو با مجله "سینه است" درباره پالین کیل و اختلافش با او گفت: " پالین کیل با گذشته سر دشمنی دارد. او بخشی از آینده است. او یک بار برای ایراد سخنرانی به دانشگاه کلمبیا آمد و گفت که هیچ فیلمی را بیش از یک بار نمی بیند. هرگز به تجزیه و تحلیل و مطالعات جانبی پیرامون آن نمی پردازد و فقط به واکنش احساسی خود بعد از یک بار دیدن هر فیلمی تکیه می کند."

ساریس در جای دیگر، صراحتا، ریشه اختلافات خود با پالین کیل را شخصی دانسته و در این باره گفته است: "علت عدم توافق من با پالین کیل بسیار پیچیده تر است و عمدتا ریشه شخصی دارد. ما از همدیگر خوشمان نمی آید. ولی فکر می کنم مواضع ما در طی سال ها به هم نزدیک و گاه از هم دور شده است. گاه شده که نیویورکر را بردارم و یک تحلیل کاملا منطبق با اصول نگره مولف از خانم کیل بخوانم. پس فکر نمی کنم هنوز به اندازه سابق با هم مخالف باشیم."

هنگاهی که اندرو ساریس با مالی هاسکل، منتقد فیلم فمینیست سرشناس آمریکایی، ازدواج کرد، پالین کیل دعوت او را به مراسم عروسی رد کرد و برای آنها نوشت: "خوب است. من در مراسم ازدواج بعدی مالی شرکت خواهم کرد."

ساریس:

"در حال حاضر هیچکاک شجاع ترین فیلمساز آوانگارد آمریکایی است... "روانی"؛ تفسیر نمادین غنی ای درباره دنیای مدرن بود که همانند یک باتلاق عمومی، همه احساسات و شور انسانی را در خود فرو می کشید."

با این حال ساریس در مورد بحث های خود با پالین کیل معتقد بود: "ما همدیگر را ساختیم. ما یک دیالکتیک بنا کردیم."

ساختارگرایی در نقد فیلم

منتقدان نشانه شناس و ساختارگرا اندرو ساریس را منتقدی فاقد چارچوب مشخص فکری و آدمی ذهنی و فردگرا خوانده اند. او نیز در واکنش به این انتقادها، به انتقاد از نشانه شناسی در سینما پرداخت و گفت: "انتقاد من از نشانه شناسان عمدتا حول این محور دور می زند که شیوه ها و ابزاری که آنها تا به اینجا به کار گرفته اند آنقدر انعطاف پذیر نبوده است که جنبه های مختلف سینما را تحت پوشش قرار دهد. خود فکر رابطه داشتن نشانه ها با مفاهیم عمیق تر بیرونی فکر مفیدی است ولی تقریبا کلیشه ای به نظر می رسد اما معتقدم که تمام منتقدان درست و حسابی قلبا و اساسا نشانه شناس هم هستند."

ساختارگرایان همچنین نگره مولف را به عنوان یک نظریه سینمایی رد کرده و تنها به عنوان یک ابزار تاریخی برای آن اعتبار قائل شدند. ساریس در پاسخ به این دسته از انتقادها گفته است: " این همان دعوای بزرگ من با ساختارگرایان و نشانه شناسان است. آنها طوری رفتار می کنند که گویی بیرون تاریخ ایستاده اند. اما من خود را جزیی از روند تاریخ می بینم. دهه های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ دوره کشف انفجار و شور بود. نیروی پیش برنده نگره مولف تغییر کرده است... ذهن من به حالت جمود نرسیده و هنوز می تواند به روی تازگی باز باشد."

با این حال وی در کتاب "سیاست و سینما" که در سال ۱۹۷۸ منتشر شد به دفاع از ساختارگرایی در نقد فیلم پرداخت و از گرایش خود به ساختارگرایی سخن گفت: "رابطه ای نزدیک تر بین سلیقه های خاص و باورهای سیاسی من وجود دارد. به عبارت دیگر سیاست چیزی نبود که آدم بتواند کنارش بگذارد... فکر می کنم این را مدیون تاثیری هستم که ساختارگرایان برجا گذاشته اند. آنها نشان داده اند که حتی فرم های مشخص هنری هم واجد مفاهیم سیاسی خاصی هستند."

سینما و سیاست

اندرو ساریس منتقدی با گرایش های سیاسی لیبرال متمایل به راست بود. در نقد خود بر فیلم "حکومت نظامی" کوستا گاوراس نوشت: "باید بین هنر و انقلاب یکی را برگزید و من هنر را برمی گزینم." چند سال بعد در توضیح این حرف خود گفت: "من یک روشنفکر بورژوای طبقه متوسط هستم. من در مجله ویلج وویس کار می کنم، در دانشگاه کلمبیا درس می دهم. عنصر فعال کوچه و خیابان ها هم نیستم. من در پی سازماندهی مردم نیستم، حتی فکر این کار را در سر ندارم. بیشتر یک لیبرال میانه رو هستم... به عقیده من جهان انقلابی جهانی سرشار از تلاطم و طغیان خواهد بود و نمی دانم که آیا در چنین جهانی، نقد، مجالی برای عرض اندام خواهد داشت یا نه."

با این حال در جایی دیگر به دفاع از سنت چپ گرایانه و مارکسیستی سینمای ایتالیا می پردازد و می نویسد: "معتقدم بخش عمده ای از هنر سینما در جدی ترین صورت خود به هر حال بیشتر به چپ تعلق دارد تا به راست. آدم های دست راستی معمولا خود را داخل هنر نمی کنند. آنها بازوها و حوزه های عملکردی دیگری برای اقناع مردم دارند."

از اندرو ساریس، علاوه بر کتاب هایی که قبلا به آنها اشاره شد، کتاب های جان فورد ( ۱۹۷۵)، راز سینمای جان فورد (۱۹۷۶) و اعترافات یک کالتیست: درباره سینمای ۱۹۵۵ تا ۱۹۶۹، منتشر شده است.

ساریس تا سال ۲۰۰۹ به نوشتن نقد فیلم برای نیویورک آبزرور ادامه داد. منتقدان برجسته ای مثل جی. هوبرمن، کنت توران، آرموند وایت و مایکل فیلیپس، به تاثیر پذیری خود از اندرو ساریس و شیوه نقد او اعتراف کرده اند.



:: برچسب‌ها: مکزیک ,
:: بازدید از این مطلب : 425
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 3 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sasurse

به گزارش ایرنا به نقل از گزارش جمعه شب خبرگزاری فرانسه، بر اثر مقابله نیروهای امنیتی بحرین با تظاهرات روز جمعه مخالفان در این کشور تعدادی از تظاهرکنندگان زخمی شدند.

این گزارش حاکیست، نیروهای امنیتی بحرین برای متفرق کردن تظاهرات جمعیت وفاق بحرین که بزرگترین جنبش شیعه مخالف دولت این کشور بشمار می رود، از گلوله های پلاستیکی استفاده کرد که بر اثر آن تعدادی از مسوولان این جمعیت زخمی شدند.

جمعیت وفاق با صدور بیانیه ای در این زمینه اعلام کرد که نیروهای ویژه مبارزه با اغتشاش عصر جمعه به یک راهپیمائی مسالمت آمیزی که جمعیت های سیاسی مخالف دولت خبر آن را داده بودند، حمله کرده و تظاهرکنندگان را با گازهای أشک آور وگلوله های پلاستیکی و نیز با بمب های صوتی مورد تهاجم قرار دادند.

این جمعیت همچنین از زخمی شدن تعدادی ازتظاهرکنندگان از جمله 'محمدجعفرالموالی' که از 'شیخ علی السلمان' دبیر کل این جمعیت محافظت می کرد، خبر داد.

در جریان این تظاهرات شیخ علی السلمان مورد اصابت یک گلوله در کمر قرار گرفت، همچنین براثر شلیک نیروهای پلیس بحرین، گلوله ای به گردن 'حسن المرزوق' معاون دبیرکل جمعیت وفاق اسلامی اصابت کرد.

وزارت کشور بحرین پنجشنبه شب اعلام کرد که این وزارتخانه با درخواست انجام تظاهرات توسط جمعیت وفاق مخالفت کرده است.

وزارت کشور بحرین به این دلیل که تظاهرات یاد شده امنیت کشور ومنافع مردم را در معرض تهدید قرار می داد، با انجام این تظاهرات مخالفت کرده است.

برپائی تظاهرات خودجوش شیعیان بحرین پیرامون منامه پس از اینکه دولت بحرین در ماه مارس سال گذشته اقدام به سرکوب تظاهرات مردمی در أعتراض به ورود نیروهای نظامی کشورهای عضو شورای همکاری به بحرین کردند، روز به روز در حال افزایش است.

سازمان عفو بین الملل در این رابطه اعلام کرد که از تاریخ شروع تظاهرات در بحرین در فوریه سال 2011 دستکم 60 تن کشته شدند.

مترجمام**1482**136**



:: برچسب‌ها: تایلند ,
:: بازدید از این مطلب : 350
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 3 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sasurse

'مرتضی دهرویه' روز شنبه با تبریك قهرمانی تیم ملی فوتبال ساحلی در رقابتهای المپیك ساحلی آسیا در چین افزود: ساحلی بازان ملی پوش ایران با غیرت و مردانگی موفق شدند برای اولین بار جام قهرمانی را به مردم هدیه كنند و باعث خشنودی ملت عزیز ایران شوند.

وی ابراز امیدواری كرد: با كسب این عنوان نگاهها به این رشته ورزشی جذاب و مهیج در كشور عوض شود.

دهرویه تاكید كرد: در صورت حمایت از لیگ برتر كشور و تیم ملی، فوتبال ساحلی ایران توان كسب عنوان در جام جهانی را نیز دارد.

تیم ملی فوتبال ساحلی ایران دربازی نهایی رقابتهای المپیك آسیایی با برتری دو بر صفر در برابر چین میزبان رقابتها در سكوی اول آسیا ایستاد.

'مهران مرشدی زاده' فوتبالیست ارزنده سمنانی نیز با حضور در تركیب ثابت تیم ملی یكی از بهترین های این بازیها بود و دو گل نیز در مقابل تیم های ملی قطر و فلسطین به ثمر رساند.ك/3

599/608/506



:: برچسب‌ها: غروب ,
:: بازدید از این مطلب : 344
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 3 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sasurse
تصویر اسکن

تصویر اسکن تومور را به صورت حبابی در دهان جنین نشان می داد

جراحی در رحم مادر جان جنین را نجات داد.

جراحان در مرکز پزشکی یادبود جکسون در فلوریدا، آمریکا، با انجام یک عمل جراحی روی یک جنین، توموری را که در دهان این جنین وجود داشت خارج کردند و به این ترتیب، جان او را نجات دادند.

این جراحی، اولین عمل از این نوع در جهان توصیف شده است.

تصمیم به جراحی زمانی اتخاذ شد که پزشکان هنگام اسکن زن بارداری به نام تمی گونزالس، وجود توموری را به شکل حباب در دهان جنین هفده هفته ای او مشاهده کردند.

پزشکان این تومور را از نوع تراتوما تشخیص دادند و گفتند که احتمال اندکی وجود دارد که جنین با این تومور زنده بماند و تنها راه نجات او، انجام این عمل جراحی بی سابقه است.

به گفته پزشکان مرکز پزشکی یادبود جکسون، توموری که جان این جنین را به خطر انداخته بود بسیار نادر است و تقریبا هر بیست سال یک بار در این بیمارستان مشاهده می شود.

پنج ماه پس از انجام عمل جراحی خارج کردن تومور از دهان جنین، خانم گونزالس وضع حمل کرد و برای دختر نوزاد خود نام لینا را برگزید.

جراحی بی سابقه

برای انجام این عمل جراحی، مادر زیر بیحسی موضعی قرار گرفت و پزشکان سوزنی را از کیسه جنینی عبور دادند و با استفاده از اشعه لیزری، تومور را از لب جنین جدا کرده و خارج ساختند.

انجام این عمل جراحی تنها یک ساعت به طول انجامید و مادر از طریق مانیتور ویژه، مراحل مختلف جراحی را مشاهده می کرد.

خانم گونزالس به خبرنگاران گفته است: "بالاخره وقتی که تمامی تومور جدا شد، آن را دیدم که شناور شده و با مشاهده این صحنه، گویی بار سنگینی را از دوش من برداشته اند چون می توانستم صورت دخترم را ببینم."

او پزشکان مرکز یادبود جکسون را "فرشته های نجات" توصیف کرده و گفته است که لینا هنگام تولد در اکتبر سال ٢٠١٠، یک نوزاد سالم بود و بیش از سه کیلو و نیم وزن داشت.

تنها اثر باقی مانده از عملی که قبل از تولد روی لینا انجام گرفته بود، جای التیام یافته زخمی روز لب های او بود.

اگرچه عمل جراحی روی این جنین پائیز دو سال پیش انجام شد، اما گزارش آن به تازگی در ژورنال آمریکایی زنان و زایمان منتشر شده است.



:: برچسب‌ها: دوستان , ایتالیا , مردم ,
:: بازدید از این مطلب : 486
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 3 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sasurse

دفتر پژوهش و بررسی های خبری خبرگزاری جمهوری اسلامی علاوه بر انتشار روز شمار تاریخ معاصر ایران، گزارشی را با عنوان 'جهان در هفت روز پیش رو' با هدف ارایه گزیده ای از اهم رویدادهای مهم جهانی منتشر می سازد. گزارش حاضر چهل و سومین شماره از این مجموعه است.

علاقمندان می توانند گزارشهای مشابه را در روزهای جمعه هر هفته بر صفحه پژوهش وبسایت ایرنا، پیگیری كنند.

** 23 ژوئن

- قیام تاریخی'ژان كالون'(مصلح معروف مذهبی) در ژنو آغاز شد. وی در سن 25 سالگی به عنوان رهبر هواخواهان آیین پروتستان، فرقه كالونیست را بنیان نهاد و با نگارش كتاب مبانی دین مسیح(ع) قدرت پاپ را انكار كرد.سرانجام ژان كالون در سال 1964 در سن 55 سالگی بر اثر مخالفت با كلیسا به مرگ محكوم و زنده زنده در آتش سوزانیده شد.(1536)

- جنگ 73 روزه انگلیس و اسپانیا، با پیروزی انگلیس پایان یافت و در نتیجه قلعه 'لوییزبورگ' كه متعلق به اسپانیا بود، نصیب این كشور شد. این جنگ با حمله سپاهیان انگلیسی از یازدهم آوریل سال 1745 آغاز شده بود.(1745)

- نخستین جنگ میان نیروهای انگلیسی و هندی موسوم به جنگ'پلاسی' در بنگال(ایالتی درهند) بوقوع پیوست.این جنگ با پیروزی انگلیس و ایجاد زمینه ای برای استعمار و استثمار هند پایان یافت.(1757)

- فرانسه در پی سقوط امپراتوری عثمانی و جانشینی حكومت لاییك و غرب گرای آتاتورك، بندر مهم'اسكندرون'سوریه را به تركیه واگذار كرد. این اقدام سبب تقویت احساسات ضد فرانسوی در سوریه و مبارزه علیه سلطه این كشور شد. بندر اسكندرون پس از جنگ جهانی اول، بر اساس توافقنامه انگلیس و فرانسه، به سوریه تعلق گرفته بود و فرانسه قیومیت آن را به عهده داشت.(1939)

** 24 ژوئن

- حمله بزرگ'ناپلئون بناپارت'(پادشاه فرانسه)به روسیه تزاری آغاز شد. وی در عرض سه ماه، فاصله مرزهای آن روز روسیه با لهستان،تا مسكو را پیمود و در چهاردهم سپتامبر 1812 وارد مسكو شد اما فردای آن روز، سپاه وی با آتش گرفتن شهر توسط سربازان روسی، بدون آذوقه ماند و با فرا رسیدن زمستان سخت و كمبود تداركات و مواد غذایي مجبور به عقب‏نشینی شد. سرانجام سرما و گرسنگی و حملات پی‏درپی نیروهای روسی سبب مرگ صدها هزار نفر از سربازان فرانسه و شكست ناپلئون شد و این امر نقطه آغاز فروپاشی امپراتوری او بود.(1812)

- شهر'كاراكاس'(پایتخت امروزی كشور ونزوئلا در آمریكای لاتین)در طی جنگ‏های آزادی بخش و ضداستعمار اسپانیا، به تصرف'سیمون بولیوار'(قهرمان استقلال‏طلب آمریكای لاتین) درآمد. این جنگ در كمتر از یكسال، با شكست استعمارگران اسپانیایی پایان یافت و پس از آن بولیوار با تشكیل كلمبیای بزرگ(ونزوئلا،كلمبیا،پاناما و اكوادور)به عنوان اولین رییس جمهوری این سرزمین انتخاب شد.(1821)

- 'سادی كارنو'(رییس جمهوری فرانسه) در'لیون'(شهری در فرانسه) بدست یكی از افراد آنارشیست به قتل رسید.(1894)

- با بسته شدن راه های زمینی برلن شرقی به روی سایر متفقین، پل هوایی میان آلمان غربی و منطقه معروف برلن غربی، ایجاد شد. این واقعه به دلیل اختلافات سیاسی میان روسیه و سایر متفقین غربی و عدم اجازه ورود كاروان های متفقین توسط مقامات روسی از برلن شرقی به برلن غربی به وجود آمد.(1948)

** 25 ژوئن

- فرقه مذهبی مسیحی به نام 'كارمل'(فرقه ای كه اعضای آن تارك دنیا هستند و از صومعه خود خارج نمی شوند) توسط برنارد كشیش متعصبی از اهالی'كالابریا ( در جنوب ایتالیا) به وجود آمد. مقر این فرقه بر فراز كوه'كارمل' در فلسطین تعیین شد.علت انتخاب این كوه آن بود كه كارملی ها، پیرو حضرت الیاس بودند و حضرت الیاس روی كوه كارمل زندگی می كرد.(1157)

- فرمانروایی'امیر محمد ادریس السنوسی' بر سرزمین لیبی آغاز و مقدمات استقلال كشور لیبی فراهم شد. او رهبر فرقه سنوسیه بود كه اعضای آن با گرایش صوفی منشانه، سخت گیری در زندگی را با هدف های سیاسی همراه می كردند.(1949)

- جنگ كره شمالی و كره جنوبی با حمایت شوروی و آمریكا آغاز شد. شورای امنیت سازمان ملل متحد به پیشنهاد آمریكا، امكان كمك نیروهای چند دولت عضو آن سازمان را به كره جنوبی تصویب كرد. با ورود آمریكا و متحدانش به این جنگ در سال 1950 نیروهای كمونیست چین به عنوان داوطلب وارد میدان شدند و تمامی خاك كره شمالی را از تصرف این نیروها خارج ساختند این امر سبب عقب نشینی نیروهای آمریكایی و متحدین آنها و در نهایت منجر به عقد قرارداد ترك مخاصمه در 27 ژوئیه سال 1953 شد.(1950)

- روز ملی و استقلال'موزامبیك'(كشوری در شرق آفریقا) از استعمار پرتغال علام شد.(1975)

- روز ملی و استقلال'اسلوونی'(كشوری در منطقه بالكان) از فدراسیون یوگسلاوی اعلام شد. سرزمین اسلووِنی پس از پایان جنگ جهانی اول، ضمیمه فدراسیونی شد كه بعدها یوگسلاوی نام گرفت و صرب‏ها بر آن تسلط یافتند. اما مردم این كشور در همه ‏پرسی دسامبر 1990، خواستاراستقلال از یوگسلاوی شدند.(1991)

- روز استقلال'كرواسی'از فدراسیون یوگسلاوی اعلام شد. مردم كرواسی به دنبال استقلال طلبی كشورشان با حملات نظامی ارتش یوگسلاوی مواجه شدند. اما مقاومت آنان و حمایت دولت‏های غربی، سبب پایان تهاجم یوگسلاوی به این كشور شد.(1991)

- بر اثر انفجار پایگاه نظامی آمریكا در شهر'ظهران'عربستان، ده‏ها نفر كشته و صدها تن دیگر زخمی شدند. این انفجار از طریق مواد منفجره موجود در یك كامیون در نزدیكی این پایگاه به وقوع پیوست و یك ساختمان هشت طبقه‏ متعلق به نیروهای آمریكایي به كلی ویران شد. مخالفان داخلی حكومت آل سعود، مسوولیت این اقدام را، به عنوان اقدامی علیه حضور نامشروع نظامیان آمریكا در منطقه، پذیرفتند.(1996)

** 26 ژوئن

- جنگ'بلگراد'(نام پایتخت كنونی كشور یوگسلاوی) كه میان سپاهیان امپراتوری عثمانی و نیروهای'ماتیاس كورون'(پادشاه كشور هنگری) برای تصرف شهر بلگراد صورت گرفته بود، با شكست عثمانی ها پایان یافت.(1456)

- با ورود اولین نیروهای مسلح ایالات متحده آمریكا به سواحل فرانسه، این كشور رسما علیه متحدین وارد جنگ شد. فرانسه در سال 1916 روابط خود را با آلمان قطع كرده بود.(1917)

- پس از تبادل نظرها و مطالعات نهایی، منشور سازمان ملل متحد در سانفرانسیسكو به تصویب نمایندگان كشورها رسید و مقدمه تشكیل سازمان ملل متحد در اكتبر همان سال به وجود آمد. در جریان مباحثات مربوط به تنظیم اساسنامه سازمان ملل متحد ،قسمت اعظم اختیارات اجرایي سازمان، به شورای امنیت سازمان ارجاع شد كه پنج كشور بزرگ آمریكا، شوروی سابق، انگلیس، فرانسه و چین عضو دائمی آن محسوب می‏شدند. با اصرار و پافشاری شوروی، برای هر یك از پنج عضو دائمی شورای امنیت،حق وتو منظور شد.(1945)

- روز ملی و استقلال'ماداگاسكار'(كشوری در جنوب شرق قاره آفریقا) از استعمار فرانسه اعلام شد.(1960 (

- روز استقلال كشور آفریقایی'سومالی'از استعمار انگلیس اعلام شد.(1960)

- روز بین المللی حمایت از قربانیان شكنجه، توسط مجمع عمومی ملل متحد، به منظور امحای شكنجه، اجرای موثر مفاد كنوانسیون منع شكنجه و دیگر رفتارها و مجازات های غیرانسانی، تحقیر آمیز و خشونت آمیز، اعلام شد.(1997)

- روز جهانی مبارزه با قاچاق و استعمال مواد مخدر، تعیین شد. پس از برگزاری كنفرانس بین المللی مبارزه با اعتیاد و قاچاق مواد مخدر از تاریخ 17 تا 26 ژوئن 1987 در شهر وین به منظور ابراز عزم سیاسی ملت‏ها در امر مبارزه با پدیده خانمان‏سوز و شوم مواد مخدر و تصویب سندی در امر كنترل مواد مخدر،از سوی كشورهای شركت كننده و اقدامات بین‏المللی در خصوص مبارزه با قاچاق مواد مخدر این روز خاص نامگذاری و اعلام شد.(1987)

** 27 ژوئن

- جنگ دوم تریاك بین چین و انگلیس پایان یافت. در قرن نوزدهم میلادی، مخالفت امپراتوری چین با سیاست دروازه‏های باز برای بنادر، باعث نارضایتی انگلیس شد و با توقیف محموله تریاك انگلیس در چین در سال 1839،جنگ اول چین و انگلیس به وقوع پیوست كه به شكست چین منجر شد. پس از پایان جنگ اول تریاك، انگلیس علی‏رغم كسب امتیازات فراوان به مصالحه رضایت نداد، از این رو به بهانه توقیف كشتی خود توسط دولت چین با كمك فرانسه ،جنگی را در سال 1856 آغاز كرد كه به جنگ دوم تریاك شهرت یافت. در نهایت پس از چهار سال، نزدیكی قوای مهاجم به پكن( پایتخت چین) سبب تسلیم چین، انعقاد قرارداد صلح ، واگذاری امتیازات دیگر به انگلیس و آزادی مجدد تجارت تریاك شد.(1860)

- روز ملی و استقلال'جیبوتی'(كشوری در شمال شرقی قاره آفریقا) از استعمار فرانسه اعلام شد.(1977)

- رای دیوان بین‏المللی دادگستری، علیه دخالت ‏های آمریكا در نیكاراگوئه(كشوری در آمریكای مركزی) صادر شد. این دیوان با صدور رای نقض اصول بین الملل توسط دولت آمریكا به دلیل كمك های مالی به شورشیان نیكاراگوئه، نسبت به اقدامات دولت ریگان اعتراض كرد و خواهان جبران خسارات وارده بر این كشور شد. دخالت دولت آمریكا در نیكاراگوئه مربوط به دهه‏های نخستین قرن بیستم است كه سبب شكل گیری مبارزات استقلال طلبانه انقلابیون این كشور به رهبری'سزار ساندینو'شد. با پیروزی انقلاب و روی كار آمدن ساندینیست‏ها در این كشور در سال 1979، اقدامات دولت آمریكا علیه حكومت انقلابی آغاز شد و در زمان ریاست جمهوری'ریگان'به اوج رسید. .(1986)

- هنگامی كه'شیخ خلیفه بن حمدآل ثانی' امیر قطر در سوییس به سر می‏برد، پسرش 'شیخ حمد ' ولیعهد این كشور، با استفاده از این فرصت و با بهره ‏گیری از زمینه سازی ‏های قبلی پس از خلع پدرش، قدرت را به دست گرفت و مجلس خانوادگی قطر نیز این انتقال قدرت را تأیید كرد.(1995)

- قرارداد صلح بین'امامعلی رحمانف' رییس جمهوری دولت تاجیكستان و'سید عبدالله نوری رهبر مخالفان اسلام گرای دولت در مسكو به امضا رسید. به موجب این قرارداد 30 در صد از سمت‏های دولتی به مخالفان واگذار شد، نیروهای آنان نیز در ارتش تاجیكستان ادغام شدند و جنگ داخلی پنج ساله در این كشور خاتمه یافت. این جنگ، یك سال پس از استقلال تاجیكستان در سال 1991، بر سر روش اداره كشور میان اسلام گرایان و طرفداران روسیه آغاز شده بود.(1997)

**28 ژوئن

- 'فرانتس فردیناند' ولیعهد اتریش و همسرش، توسط یك دانشجوی صرب در جریان سفر به سارایوو پایتخت بوسنی هرزگووین، ترور شدند كه این امر بهانه ای برای آغاز جنگ جهانی اول شد. به دنبال این حادثه، دولت اتریش با دخالت مستقیم در بازجویي و سایر مراحل پرونده این قتل، دولت صربستان را متهم به شركت در این توطئه كرد و ضمن آمادگی برای یك تهاجم نظامی با ارسال اولتیماتوم شدید به دولت صربستان،به قصد تصرف این كشور و دفع خطر اسلاوهای جنوبی، به این سرزمین حمله كرد. از ماه اوت همان سال، با حمایت آلمان از اتریش و حمله ارتش آلمان به بلژیك، جنگ جهانی اول، به طور رسمی آغاز شد.(1914)

- در پایان جنگ جهانی اول، قرارداد صلح'ورسای' بین متفقین و متحدین در كاخ ورسای ( در حومه پاریس) امضا شد. با شكست آلمان و متحدان آن در جریان جنگ جهانی اول، مقدمات امضای قرارداد پایان جنگ و ترك مخاصمه بین طرف‏های درگیر مهیا و آلمان متعهد شد كه تعداد افراد ارتش را در سقف 100هزار نفر حفظ كند، تسلیحات خود را كاهش دهد و بخشی از اراضی متصرفاتش را به كشورهای پیروز مانند فرانسه و انگلیس واگذار نماید.هم‏چنین مبلغ هنگفتی را به عنوان غرامت پرداخت كند.از دیگر مفاد پیمان تاریخی ورسای، تأسیس جامعه ملل بود كه پس از پایان جنگ جهانی دوم، به صورت سازمان ملل متحد درآمد.(1919)

- پس از سه روز از آغاز جنگ كره توسط كمونیست ها،'سئول'(پایتخت كره جنوبی)به تصرف نیروهای كمونیست كره شمالی درآمد.این جنگ از25 ژوئن همان سال با حمله كمونیست ها آغاز شده بود كه با حمله نیروهای آمریكایی به سئول،آن شهر از تسلط كمونیست ها خارج شد.(1950)

- آمریكا در اقدامی ناگهانی، دو روز پیش از انتقال رسمی قدرت در عراق، قدرت را به دولت انتقالی پس از سقوط رژیم بعث واگذار كرد. اگرچه سقوط صدام حسین مورد استقبال مردم قرار گرفت اما حضور نظامیان بیگانه سبب مخالفت آنان و تشكیل شورای حكومت انتقالی با 25 عضو درعراق شد. این گروه بر سر طرح انتقال قدرت به یك دولت موقت عراقی تا اول ژوئیه 2004 به توافق رسیدند. انتقال ظاهری قدرت با انتخاب نخست‏وزیر و رییس جمهوری صورت گرفت.(2004)

**بیست و نهم ژوئن

- پادشاه سوئد تأسیس بنیاد نوبل را به جهت نحوه تقسیم و اعطاء جوایز نوبل اعلام كرد. 'آلفرد نوبل'(شیمی دان سوئدی و مخترع دینامیت) در وصیت نامه‏ خود، سود ناشی از سرمایه‏گذاری دارایي‏هایش را به افراد و دانشمندان رشته‏های مختلف اختصاص داد. جایزه نوبل به مبلغ یك میلیون دلار، از سال 1905 به فیزیك‏دانان،شیمی‏دانان، پزشكان ونویسندگان برجسته، ادیبان و منادیان صلح در سراسر جهان، برای تقدیر از كارهای انسان دوستانه آنان، اهداء می شود.(1900)

- جنگ دوم بالكان(زمینه ساز آغاز جنگ جهانی اول)، میان بلغارستان و كشورهای اروپایی صربستان، یونان، مونته نگرو، رومانی و عثمانی در بالكان(شبه جزیره ای در جنوب شرق اروپا)آغاز شد. بلغارستان به دلیل یكه تاز بودن در این جنگ و وجود رقبای بسیار، مجبور به ارائه پیشنهاد صلح و انعقاد پیمان صلح بخارست شد. بر اساس این قرارداد، قسمت‏هایی از سرزمین‏های تحت تصرف بلغارستان(سرزمین های عثمانی)به صربستان، رومانی، یونان و مونته‏نگرو واگذار شد.(1913)

- شورای همیاری اقتصادی دوجانبه بلوك شرق موسوم به'كومكون' در پی فروپاشی شوروی و در جریان گردهمایی نمایندگان كشورهای عضو این شورا در بوداپست(پایتخت كشور مجارستان)،انحلال خود را اعلام كرد. این شورا، در سال 1949 با هدف یكپارچه كردن اقتصاد كشورهای بلوك شرق، تحت رهبری شوروی، با عضویت كشورهای لهستان، رومانی، مجارستان، چكسلواكی، بلغارستان، ویتنام، كوبا، مغولستان و شوروی تاسیس شد.(1991)

- 'محمد بوضیاف'،رییس شورای حكومتی الجزایر، پس از شش ماه كه به این سمت انتخاب شد، توسط یكی از محافظین خود در سن 73 سالگی كشته شد. او پس از استعفای'شاذْلی بن جدید' در سال 1992 به ریاست شورای حكومتی رسید و تشكیلات بنیادگرایان اسلامی را كه در انتخابات پارلمانی پیروز شده بودند، منحل كرد و آراء حدود 400 شهر و آبادی را كه اسلام‏گرایان در آنها به پیروزی رسیده بودند، باطل كرد. این امر دامنه اختلافات بین دولت و اسلام‏گرایان را هر چه بیشتر گسترش داد و زد و خوردهای خیابانی را شدت بخشید.(1992)

- استقلال مجمع الجزایر'سیشل'(جزایری واقع در اقیانوس هند)از انگلیس اعلام شد.(1976)

اطلاع**2059**9128**1717**1599



:: برچسب‌ها: اسکاتلند , سبز ,
:: بازدید از این مطلب : 376
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 3 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sasurse

به گزارش ایرنا، 'منگشتی امیری' در مسابقه های وزنه برداری قهرمانی سال 1959میلادی در دسته 5/82 كیلوگرم به مقام قهرمانی و مدال طلا رسید و نخستین مدال ورزشی را برای استان خوزستان از میدان های بین المللی به ارمغان آورد.

امیری همچنین در همین سال در مسابقات وزنه برداری قهرمانی جهان كه در لهستان برگزار شد، به مقام ششم دست یافت.

ضمن آنكه امیری كه ورزش وزنه برداری را از شهرستان مسجدسلیمان آغاز كرد، در بازی های المپیك 1960رم، به مقام پنجم رسید.

رییس هیات وزنه برداری استان خوزستان در باره تجلیل از این پیشكسوت قدیمی ورزش وزنه برداری استان خوزستان و ایران گفت: 'منگشتی امیری' از سال 1333 به طور مستمر به مدت 10 سال، قهرمان وزنه برداری ایران بود ضمن آنكه او لقب مرد چراغ سفید در ورزش وزنه برداری را با خود دارد.

امیری كه در حال حاضر در سن 79 سالگی بسر می برد، دارای مدرك داوری بین المللی وزنه برداری است و كماكان، كار قضاوت در مسابقه های داخلی را انجام می دهد.

در این مراسم كه از چند تن از وزنه برداران نوجوان و جوان استان خوزستان ركوردگیری به عمل آمد، هدایایی به این پیشكسوت و قهرمان اسبق وزنه برداری ایران و آسیا از جمله جامی كه عكس خود وی روی آن حك شده بود، اهدا شد.

در این مراسم همچنین 'حمیدرضا گرشاسبی' مدیركل اداره ورزش و جوانان استان خوزستان و 'سیدشریف حسینی' یكی از نمایندگان مردم شهر اهواز در مجلس شورای اسلامی نیز شركت داشتند.

639/642

ورزشی. ** 1589 **



:: برچسب‌ها: بهار ,
:: بازدید از این مطلب : 343
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 3 تير 1391 | نظرات ()